1) Θα πρέπει να πληροί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές της 2007/46

2) Να μπορεί να αποθηκευτεί κατά προτίμηση σε κάθετη-όρθια θέση για εξοικονόμηση χώρου

3) Να διαθέτει κρίκους εσωτερικά κατά προτίμηση για τη σωστή πρόσδεση των αντικειμένων ή να μπορεί εξωτερικά και στο υποπλαίσιο να αγκριστρωθεί γάντζος καστάνιας με ιμάντα.

4) Να έχει ειδική χούφτα για τα κιλά που αντέχει το τρέιλερ αλλά και συρματόσκοινο ασφάλειας -ΠΡΟΣΟΧΗ…ΟΧΙ ΑΛΥΣΙΔΑ- για την ασφαλή ζεύξη και έλξη της ρυμουλκούμενης μπαγκαζιέρας ή του τρέιλερ

5) Να διαθέτει φώτα πολλαπλών λειτουργιών συμπεριλαμβανομένου αυτού και της ομίχλης αλλά και για τα τρέιλερ που διαθέτουν φρένα και αυτού της όπισθεν και να έχει χώρο για την τοποθέτηση πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας.

Επιπλέον αν σκοπεύετε να μετακινήσετε αντικείμενα που έχουν μεγάλο όγκο όπως jet ski, σκάφη θαλάσσης ή επαγγελματικά μηχανήματα άνω των 750 κιλών, θα χρειαστείτε ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα ή τρέιλερ με φρένα – ΠΡΟΣΟΧΗ …ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΥ- για να ελέγχετε καλύτερα το φορτίο σας αλλά και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας.

Βασικό είναι βέβαια να γνωρίζετε την ικανότητα έλξης του αυτοκινήτου σας, κάτι που σας το παρέχει η αντιπροσωπεία του αυτοκίνητου μετά από αίτημα σας ή σε αρκετές περιπτώσεις το αναφέρει και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος σας στους κωδικούς Q1 & O2. Συνήθως αυτή μεταφράζεται σε κιλά που το όχημά σας έχει την δυνατότητα να «έλξει».

Σιγουρευτείτε λοιπόν για τη δυνατότητα αυτή του οχήματός σας και φροντίστε να έχετε και την απαραίτητη από τον νόμο  άδεια για ρυμούλκηση η οποία εκδίδεται από τις κατατόπους υπηρεσίες συγκοινωνιών κατά την αγορά της ρυμουλκούμενης μπαγκαζιέρας ή του τρέιλερ.

Πολυτέλεια και άνεση λοιπόν ή απλά πρακτικότητα και οικονομική εξοικονόμηση χώρου;

Ότι κι αν επιλέξετε πως ταιριάζει στο δικό σας στυλ, είναι σίγουρο ότι σας το παρέχει με ασφάλεια η ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα – τρέιλερ με τα αγαπημένα σας είδη που θα σας χρειαστούν στις εκδρομές με το αυτοκίνητο.